Kerüld el a rossz tapasztalatokat, ha sminktetoválást készíttetsz!


kerüld el a rossz tapasztalatokat sminktetováláskor

Kerüld el a rossz tapasztalatokat és elsőre hozz megalapozott döntést a sminktetoválás készítése előtt. Sokszor tapasztalom, hogy amikor elhatározzátok magatokat, már mielőbb szeretnétek magatokon viselni a sminktetoválást. Ilyen esetben, amikor tartós megoldást alkalmazunk a bőrön nem szabad gyorsan és elegendő információ nélkül dönteni!

Sokat gondolkoztam, hogy ezt a képet megosszam-e veletek. Végül két okból teszem meg mégis. Az egyik, hogy a hegkezelés során, amit a vendegemnek alkalmazok az alábbiakat mondta nekem: „Zsanikám, oszd meg ezt a képet, hogy más ne járjon így.”

Soha nem célom mások lejáratása, vagy konkurenciaharc miatt valakinek leminősíteni a munkáját.
Ha valaki megkeres javítás céljából, mindig tényszerűen, a gyógyulás, javítás lehetséges kimenetele miatt jelzem a vendégeknek, hogy mi a gond az adott felülettel, hogy ne legyenek irreális elvarásai egy ilyen helyzetben, hiszen nem vagyok varázsló, sajnos új bőrt nem tudok adni.

Előfordul olyan eset is, hogy egy szép munkával keresnek meg, hogy javítsam ki, olyankor visszaküldöm az eredeti helyre a vendéget, ahol korábban tetováltatott, hiszen ő tudja a protokollt, amivel kezelte a vendéget. Szerencsére nincs olyan problémám, hogy mindenáron vendéget kell szerezzek és ezáltal, hogy munkahoz jussak, jól leminősítem más egyébként szép munkáját. Mint töretlenül, évek óta hónapokra előre be vagyunk táblázva.

Aki nyakig benne van a szakmában, tudja, hogy mit tud egy tetoválás és mit nem, éppen ezért nem fog megígérni valamit, amit tudja, hogy nem tud jobban megcsinálni, csak a vendéget bizonytalanítaná el.

Nagyon fontos, hogy egy ilyen esetben két dolog áll fent. Ennek a vendégnek szemöldök kell, viszont ultra nehezített a terep.
Hiszen ez nem haj, amit ha leégetünk, kinő a szép új séró. Nem, itt ugyanerre a bőrre kell dolgozni, és kihozni belőle valamit, ami elfogadható.

És itt jön a másik dolog, ami miatt megosztottam a posztot. Amikor ez a szemöldök elkészül, ezen az agyon-traumatizált, teljesen heges bőrön, az már az én munkám lesz. Ha megkérdezik a vendéget, ki tetoválta, az én nevem fog elhangzani.

Nyilván nem életszerű, hogy minden egyes embernek részletesen ecsetelje a vendégem, milyen sok heg kezelést alkalmaztunk, mennyit pihentettük, ösztönöztük a bőrt, hogy gyógyuljon, jöjjön rendbe, amennyire csak tud.

Ez a legnagyobb baj a javításokkal, hogy soha nem lesz olyan, mint egy eleve jól elkészített, szakmailag megalapozott munka.

Egyelőre vállalok ilyen munkákat, de sokszor engem is megterhel, mert néha, annak ellenére, hogy mielőtt belevágunk részletesen felvilágosítom a vendégeket, mi várható, sajnos sokszor nem fogadják el, hogy ilyen nehezített pályán nem lehet versenymunkát csinálni.

Azonban kötelességemnek érzem, ha már ennyire sokat tanulok a témában, ennyire sokat járok képzésekre, hogy segítsek, de pont itt látszik, hogy sajnos a leglelkiismeretesebb protokollok is sokszor csak fél-sikert hoznak. /mert vagy túl sok a pigment, túl heges a bőr, extrém rossz helyen van a tetoválás/

Pontosan ezért mondom mindig Nektek, hogy mit miért nem javaslok, hogy ésszerűen tetováltassatok, jó szakembert válasszatok és halgassatok rá, mert sajnos sokszor nem csak az a probléma, hogy a tetováló nem ért a munkájához, hanem az is, hogy nem mindenki szereti elfogadni a szakember tanácsát.

Dr Pónyai Katinka írta egy posztjában, hogy sajnos sokszor a pácienst önmagától kell megvédeni.

Veletek ne legyen így, vigyázzatok a bőrötökre! ????

Ui.: ez a kedves vendégem nem a saját áldozata, sajnos itt a szakember kezei voltak túl erősek. Én hálás vagyok Neki, hogy betartja a hegkezelési protokollt és hallgat a javaslataimra