Meddig élvezheted a sminktetoválásod adta gondtalanságot?


Egy tetoválás elkészítése számos kérdést vet fel, más egy szemöldök, más a szem és teljesen más technikában és kivitelezésben is egy száj.
Mielőtt elkészítek egy szemöldököt mindig tájékoztatom egy nagyon fontos és lényeges dologról a vendégeket. A bőr egy élő szerv, ami a pigmentet idegen anyagként kezeli, így attól a pillanattól kezdve, hogy bekerül a bőrbe elkezdi kidolgozni, hiszen nem oda való, nem a testünk része. Éppen ezért nem lehet tartósan, pl 10 évre betetoválni úgy egy szemöldököt, hogy ne módosítsa a színét. Nem létezik végleges szép sminktetoválás, lehet, hogy benne lesz a bőrben még sok sok év után is, de a színe nem lesz szép, sőt, inkább zavaró.

Mitől függ a tartósság?

Nagyon fontos milyen technikával készül, milyen mennyiségű pigmentet juttatunk a bőrbe, illetve a pigment szerves vagy szervetlen összetétele is, valamint, hogy azt melyik bőrrétegbe visszük. Függ attól, hogy milyen a vendég bőre, életkora, a saját bőr pigment tartalma, hormonális állapota és nagymértékben a környezeti hatásoktól is pl. napnak való kitettség. A pigment választásnál éppen ezért fontos figyelembe venni a vendég adottságait, mert ugyanaz a szín teljesen más lehet egy erősen tágpórusú,  zsíros bőrben, mint egy mélyrétegi vízhiányos vendég bőrében.

Nekem nagyon tetszik, ha egy tetoválás természetes hatású és arcba illeszkedő, ezáltal sokkal jobban szeretek finom, lágy munkákat létrehozni, mint egy drasztikus, szinte végleges, formailag később módosíthatatlan tetoválást készíteni. Ilyet én nem készítek. Az arcunk az évek alatt a gravitáció következtében rengeteget változik, miért is lenne a 20 évesen elkészített szemöldök tetoválásunk helytálló 60 évesen is?

És, hogy ez miért is egyedülálló?

Mert ezekkel az új sminktetoválási módszerekkel olyan hölgyek számára is lehetővé válik a sminktetoválás, akik korábban mereven ellenezték, hiszen elrettentő volt számukra a “kék csík” vagy pink, vörös szemöldök tetoválás, amit a régebbi hagyományos satírozási technikákkal készítettek.

Hatalmas elismerés számomra, amikor hölgytársaim eljönnek tetováltatni és sokszor ez az első mondatuk:

“Eddig azért nem mertem belevágni, mert féltem attól, hogy leborotválják a szőrömet és kikékül vagy egy vörös csík lesz. De amikor megláttam a munkáidról készült fotókat, tudtam, hogy ilyenre én is mernék vállalkozni.”

Sokszor mondják a vendégek, hogy észre sem vették, hogy tetoválása van, csak azt, hogy milyen szép formája van a szemöldökének, ez eddig fel sem tűnt és amikor elárulja a “titkot”, hogy ez bizony tetoválás, meglepődik, mert nem ez él a tetoválással kapcsolatban az emberek fejébe.

A képen egy finom púderezést láttok, ami a hajhoz és az eredeti szemöldök színéhez is illeszkedik.

Mikor kell frissíteni?

Éppen a technika természetessége és finomsága miatt a púderes szemöldök tetoválásoknak két éven belül javaslom a frissítését, szálazásnál pedig évente.  Ez egy átlag, ami egyénenként és esetlenként eltérhet.

Az általam készített szemöldökök frissítését kedvezményesen készítem el. Ez azért nagyon jó és élhető, mert a pigment nincs “agyondolgozva” a bőrben, inkább halványul, mint kékül, vörösödik, illetve mire módosítaná a színét, már jön a frissítési lehetőség és ismét szép és esztétikus lesz a tetoválásunk. Éjjel-nappal, a strandon, egy kiadós nevetés vagy sportolás után is.

Összegzés

Összegezve, addig tart egy szemöldök tetoválás, amilyen technikával és módszerrel elkészíti a sminktetováló, ahogy vigyáz rá a vendég, amilyen külső és belső hatások érik, de egy biztos, esztétikus csak egy az első pár évben vagy hónapban tud maradni, hiszen hajat sem festünk 5 évre, mert rengeteget változik öt év alatt pl egy vörös vagy egy barna szín az élő hajon. Nincs ez másképp a tetoválásnál sem éppen ezért fontos, hogy technikától függően bizonyos időnként frissítve legyen.

A képen egy szálas technikával készült tetoválás frissítés előtti és közvetlenül frissítést követő megjelenését láthatjátok.  Egy év után is finom, nem módsította erősen a színét.
Érdekessége, hogy a frissítés technika váltással történt, így a vendégem immár egy finom púderes szemöldöktetoválással távozhatott a szalonból.