Gyik

Gyakran ismételt kérdések

Ha kérdések merültek fel benned, nézz szét ezen az oldalon! Amennyiben megtalálod a téged foglalkoztató kérdést, a választ a lenyíló fülre kattintva olvashatod el.

Mindenképpen egyél előtte, ne érkezz éhesen, mert sokkal feszültebb és kevésbé toleráns bármire olyankor az ember. Illetve azon a héten már ne szoláriumozz, mert nagyon vérzékeny lesz a bőr.

És ami a legfontosabb, kérlek alaposan olvasd el a kiküldött tájékoztatót, amiben részletesen megtalálod mire kell odafigyelned sminktetoválás előtt, illetve mik a kizáró tényezők.

A pörk általában 4 nap maximum egy hét alatt lehull. Ezt követően a színnek 6-10 hét kell a beépüléshez.  Duzzanat az első két napban előfordulhat, de jellemzően szemhéj esetében másnap reggelre lehet duzzanat, ajaknál pedig frissen utána, ami másnapra leapad. Teljesen viselhető a sminktetoválás a sebgyógyulási időszakban is.

A pigmentet a bőrbe juttatom, így arra nincs befolyásom, hogy a szőr milyen ütemben, milyen sűrűségben nő a tetoválás fölött, a szőr színére sincs, tehát az ősz és szőke szőrök nem fognak a tetoválás hatására bebarnulni, mert én a pigmentálást nem a szőrön végzem, hanem a bőrben, így ha a szőr ősz, a tetoválás felett foltokban, az nem a sminktetoválás hibája. De ilyen esetben erre javaslok megoldást.

Az általam használt technikáktól nem hullik ki a saját szőr, és azt nem borotválom le, de ehhez fontos, hogy elfogadd, ha túl sok pigmentet implantálunk be, a szőr bizony kihullhat. Ettől nem kell megijedni, ez kizárólag a sokszor satírozott szemöldökök jellemzője, amit én nem is készítek.

Szemöldöknél: púderes, szálas és ezek kombinációja. Intenzívebb és finomabb változatban, ahogy a karakter kívánja.
Szemnél: kontúr és púderezés, különböző vastagságokban és a nagy kedvencem a szempillatő sűrítés
Ajaknál: rúzsozott hatás, finom színezés, nude és 3D

Elavult, bőrt károsító sminktetoválásokat nem készítek. Ajakkontúr tetoválást a technika elavultsága miatt nem készítek, helyette a 3D ajaktetoválás sokkal modernebb, egyenletesebb, szebb. Illetve satírozott szemöldököt nem készítek a hosszútávú nemkívánatos mellékhatásai miatt. /szövetroncsolódás, pigmentfelhalmozódás, erős színtorzulás/

A sminktetoválás kikopik, nem élethosszig szól. 

Minden sminktetoválás törődést igényel, nincs jelenleg olyan sminktetoválás a világon, amit egyszer elkészítünk és utána soha többé nem kell frissíteni. Ez egy olyan kezelés, mint pl. a műköröm, vagy szempilla építés, csak azzal a különbséggel, hogy a kozmetikai tetoválások melyeket a szalonban készítek,  választott területtől, technikától és bőrtípustól függően 8 hónap és két év között kell frissíteni, nem havonta vagy kéthetente.

Erről a blogcikkemben bővebben olvashatsz.

Igen, minden további nélkül, akár vidékre is kényelmesen haza tudsz vezetni, még szemhéj tetoválás esetén is vagy mindhárom terület együttes tetoválása esetén is.

Ez egy tévhit. Bármely sminktetoválás frissen fényes, gyógyultan matt, és mivel a pigment gyógyultan a bőr alatt helyezkedik el, sosem élénk, fényes a színe. Tehát egy fekete kontúr sosem lesz tus intenzitású és fényességű, mert nem a bőr tetején, hanem benne lesz. Teljesen bőrtípus függő, milyen intenzívre gyógyul pl. egy fekete szemkontúr.  

Vagyis, a sminktetoválás nem hasonlítható össze a ceruzázással, hiszen a ceruza és a tus a bőrfelszínen helyezkedik el, míg a sminktetoválás a bőrünkben. Ami a bőr vastagságától és színétől függően befolyásolja a kész végeredményt. Ezért van az, hogy ugyanaz a szín két vendég bőrében tud teljesen különböző lenni.  Éppen ezért tanulmányoztam, tanulmányozom annyit a pigmenteket, hogy a lehető legjobb végeredmények szülessenek a kezeim alatt. Mindig számításba veszem az adott bőrt.

Az ajaktetoválás sem lesz fényes, hanem matt, azonban ajakfénnyel kiemelhetjük a színét.

A friss tetoválások mindig picit duzzadtabbak, így a bőr ott simább, ráncmentesebb lesz átmenetileg, ami természetesen nem marad úgy. Gyógyult galériámban rengeteg valós képet láthattok a sminktetoválások végeredményéről.

Vagyis nem lesz fényes és ráncmentes a bőr, viszont éveket lehet vele nyerni és sokkal nyitottabb, fiatalosabb tekintetet lehet vele varázsolni, ha jól megtaláljuk az irányokat.

Vannak technikák, amikor sajnos elengedhetetlen minimális vérzés, de jellemzően nem. Nagyon figyelek a gép, a kezem és a bőröd hármas összhangjára, hogy egyenletes és vérzésmentes legyen a tetoválás menete.

Igen. És mindennel, ami ezzel kapcsolatos. Szemöldök, ajak és szemhéj tetoválás, illetve a rontott tetoválások javítása, halványítása.
A weboldalam galériájában tudod megnézni a képeket a munkáimról:
http://skorkazsanett.hu/galeria/

Számomra rendkívül fontos, hogy minőségi alapanyagokkal, megfelelő szakmai tudással és tiszta, igényes, zavartalan környezetben dolgozzak.

A sminktetováláshoz használt gépeimet a legkorszerűbb elvárások alapján választom ki: tökéletes, egyenletes pigmentbevitel, minimális bőrirritációval, mellyel kizárt a bőr maradandó sérülése.

A tűmodulok egyszer használatosak, rendkívül steril munkát tesznek lehetővé, így nincs átfertőződés egyik vendégről a másikra.

A pigmentjeim az EU szabványainak megfelelnek, frissek és bevizsgáltak. Biztonsági adatlappal rendelkeznek. Magas minőségű, legújabb fejlesztésűek, amik a jelenlegi elvárásoknak leginkább megfelelnek: minimális módosulás mellett, hosszabb tartósság, biztonságos munkát tesz lehetővé, vegán termékek. Elismert sminktetoválók kiváló márkáiból válogattam évek hosszú sora alatt a számomra legmegfelelőbbet, kompromisszumok nélkül. 

Csak egyszer használatos, steril eszközökkel dolgozom. Eszközök, amik többször használatosak és a bőrhöz érnek, minden vendég után sterilizálva vannak /pl. vonalzó, szemöldök csipesz/ Tűk, pigmentek, hajsapka stb. egy vendégre kizárólag egyszer van felhasználva./

Van egy nagyon jó mondás. Arnold Palmer golfozó mondta és nekem annyira megtetszett: “Minél többet gyakorlok valahogy annál nagyobb szerencsém van.” 

Bár én nem golfozok, mégis leírhatom azt a párhuzamot, hogy minél több ismerettel rendelkezem, annál ideálisabbak a munkáim, annál nagyobb biztonsággal készítek el egy-egy munkát. Ehhez a képzések, a rengeteg gyakorlás, a sminktetoválás iránti kiolthatatlan kíváncsiságom is mind-mind hozzátesz.

Minden képzés, minden új helyzet gondolkodásra, a helyzet megoldásának tökéletesítésre sarkall. Nem vágok bele olyan dologba, amiben nem vagyok biztos, a bőr nem szerencse kérdése. Éppen ezért jutok el annyi képzésre, mert itt olyan hosszútávú, akár visszafordíthatatlan tevékenységet is tudunk csinálni, ami arra sarkall, hogy igenis 3x gondoljak át egy dolgot, mielőtt belevágnék.

Én úgy érzem,  hogy a szakmában megszerzett tudás gondolkodásra sarkall, minél szélesebb a látóköröm, annál óvatosabb, figyelmesebb, türelmesebb vagyok, hiszen nem engedi rutinná válni a folyamatot, mert tudom milyen nagy felelősség van a kezemben. 

A bőrünk nem játékszer, nem lehet levenni, mint egy megunt nadrágot.

 

Mert kapkodni nem jó. Mert nem jó, ha nem tud a vendég elmenni mosdóba közben, mert fontos, hogy pontosan át tudjuk úgy beszélni a sminktetoválást, hogy valóban szeresd, de ehhez idő kell. Szemöldöknél, szemnél 3 órát szánok egy vendégre, ajaknál pedig 4 órát. Ebbe az időbe bele kell, hogy férjünk.

Határozott NEM!

Szemhéjtól féltek a legjobban, de a bőr vékonysága miatt rendkívül jól zsibbad.
Számomra ez egy igen érzékeny és fontos kérdés. Sokáig kerestem a legjobb érzéstelenítési módszereket, de meg is találtam.

Nem fáj, illetve erős fájdalom nincs, annyira jó minőségű érzéstelenítőim vannak, hogy gyakran elszundikálnak közben a vendégek. Nem mondom azt, hogy mindenkitől azt a visszajelzést kapom, hogy abszolút nem érez semmit, de ez az általános, hogy nem érzik a vendégek. Viszont enélkül a művelet valóban kellemetlen lenne. De én sem tudok úgy dolgozni, ha fáj a vendégnek.

Sajnos előfordult már, hogy a pigment kicseppent, vagy összefogta a vendég ruháját. Így azt javaslom, olyan ruhában érkezz, ami, ha netán pigmentes lesz nem fogsz sajnálni, mert nem jön ki belőle. Teszek fel védő előkét, de sose lehet tudni.

A frissítési ideje, minden vendégnek egyedi, így nem lehet egy sablont ráhúzni mindenkire. Hiszen vannak olyan bőrtípusok, melyben csodásan két évig is megmaradnak a színek és vannak kevésbé szerencsés bőrtípusok, amikor egy éven belül érdemes frissíteni.

A nap, szoláriumozás, egyéb környezeti hatások is fakíthatják a sminktetoválás színét, ez is vendégenként teljesen egyedi, ki mennyire vigyáz rá.

De általánosan a  szemöldök frissítés akkor szükséges, amennyiben:

-fakónak érzed,

-enyhe színmódosulást veszel észre, 

-illetve két éven belül érdemes

Ajaknál és szemnél más a helyzet, itt ritka, ha egy éven belül frissíteni szükséges, de a színfeltöltés miatt érdemes ha már fakónak érzed felújítani.

Éppen ezért egy egyedi kedvezményrendszert alakítottam, ki az általam készült sminktetoválások frissítésére, melyet itt a weboldalon az általam készített sminktetoválások frissítési árlistában megtaláltok. Illetve szükség esetén éves konzultációt vezettem be.

Amíg a pörk le nem hull, az áztató vizet kerülni kell, emiatt ha le tudod mosni úgy a hajadat, hogy ne érje víz, egész nyugodtan. Abban az esetben, ha tudod magadról, hogy nem, érdemes sminktetoválás előtt lemosni, illetve akár fodrászhoz bejelentkezni, mert ott biztosan le tudják úgy mosni a hajadat, hogy ne érje víz a kezelt területeket.

Szinte kivétel nélkül az ajak mindenkinél duzzadt és intenziv árnyalatú sminktetoválás után közvetlenül. A duzzanat egy két nap alatt leapad, a szin a pörk lehullása után sokat veszit a szinéből. A végleges megjelenése 6-10 hetesen várható

Ez gyakran felmerül kérdésnek bejelentkezéskor. így picit bővebben kifejtem. Extrém formákat, túlzó vonalakat nem tetoválok be, mert a bőrünk az idő előrehaladtával öregszik, ereszkedik, ami miatt évek múlva a most karakteresnek vélt forma rendkívül lehangoló látvány lehet az arcunkban. Pl. egy hosszan kihúzott tusvonal az évek alatt a szemünk ereszkedése miatt lefelé lóghat. Egy túl vastag és éles alsó szemhéj vonal karikássá teheti a szemet, egy extrém szögletes elejű szemöldök a kor előrehaladtával, ha satírozott technikával készül rendkívül aszimmetrikussá tud válni. Ezrét hangsúlyozom mindig a prevenció fontosságát. Azon dolgozok és azért is szánok ennyi időt egy egy sminktetoválásra, hogy el tudjam mondani Nektek, akár fotókon is megmutatom, mi várható évek múlva és ezt belekalkulálva tudjatok jó döntést hozni.

Igen, fel vagyok készülve erre az estre is.

Ilyen esetben mindenképpen jelezd előtte nekem és megbeszéljük a lehetőségeket.

Ez egy olyan jellegű szolgáltatás, ahol a kezelés végkimenetele akár nagyon rosszul is elsülhet. Sokan jönnek hozzám javításra szétfolyt, heges bőrrel, durva aszimmetriával, beszámolnak kibírhatatlan fájdalomról az olcsó és hatástalan érzéstelenítők miatt. Találkozom javítások során olyan munkákkal, amik sem rendesen megbeszélve, sem megtervezve nem lettek és higgyétek el, hogy még ez a legkisebb gond. 

Hogyan lehet ezt elkerülni? 

Folyamatos magas minőségű képzéseken való részvétellel, ami a szakmai tudást biztosítja, csak kiváló minőségű és friss alapanyagokkal, eszközökkel, gépekkel, kiváló minőségű érzéstelenítőkkel.  Ezekből nem tudok leadni a fent említett tapasztalatok miatt.

Az alábbi esetekben tudnék bárkit beszúrni valahová:

Ha egy már hónapok óta várakozó vendégnek az időpontját lemondanám.

Őszintén szólva ez cseppet sem lenne korrekt magatartás. Nekem több száz vendéghez kell lojálisnak lennem, nem tehetem meg, hogy kivételt tegyek egyik vendég  kedvéért, a másik kárára.

Illetve, ha az alábbiak közül valamelyiket nem tartanám fontosnak:

Tiszta, rendezett szalon. Ez azzal jár, hogy minden vendég után rendbehozzuk az ágyat, ahol fekszenek a vendégek, feltakarítunk és sterilizálunk, szellőztetünk utána és nem csak a járvány időszaka alatt, ez korábban is így volt. Ez pár percet igénybe vesz két vendég között.  Úgy gondolom ennek hiányában jelentős komfortérzet romlás lenne, amiből nem tudok leadni.

Kizárólagosság: Minden vendég egyedül van a szolgáltatás ideje alatt, nincs párhuzamos időpont. Egyszerre egy vendég van kezelve, nincs átjáróház, más kliennsekkel konzultáció, korrekció a vendégek beírt időpontja alatt. Ennek hiányában a figyelem megoszlásából adódóan kevesebb odafigyelés jutna az adott éppen nálam szépülő vendégre. Ebből sem tudok időt spórolni, hiszen akkor sokkal kevesebb figyelem jutna a vendégeimre.

Nincs vagy minimális várakozás: amikor a vendégek megérkeznek akkor már az esetek 95%-ban készen állunk a szolgáltatás megkezdésére, nem kell feleslegesen órákat várni, meg van adva a szolgáltatás várható befejezése, így ha valaki nagyon elfoglalt, bátran tud tervezni. Nem kell attól tartani, hogy ha délelőtt van beírva az egész napját nálam kell tölteni felesleges várakozással. 

Fokozott figyelem: minden embernek megvan a terhelhetősége, amit bizony ebben a szakmában a szakembernek igenis fontos szem előtt tartania. Mit is jelent ez? Senki nem szereti, ha egy  végletekig kimerült, ingerült, demotivált ember végez rajta hosszútávú beavatkozást. Itt a türelem és a koncentrált figyelem nagyon nagyban hozzájárul a munka sikeréhez. Éppen ezért nem lehet mindennap 12-16 órában végezni ezt a tevékenységet, heteken, hónapokon éveken át.  A weboldalon feltüntetett munkaidőben maximálisan rendelkezésre állok.

Naprakész tudás: Munkaidő után és szünnapokon van lehetőség a tanulásra. Ez is egy nagyon fontos eleme annak, hogy átgondolt és megfeleően kivitelezett munkák szülessenek. Ezt sem tudom félretenni, mert az azonnal meglátszana a szolgáltatás minőségén.

Héttérmunkák: az e-mailek, az utóápolással kapcsolatos részletes tájékoztatók és a szolgáltatások magas minőségének átgondolása még mind munkaidő után zajlik, ami viszont szorosan hozzátartozik a szalonban töltött időtökhöz és a sminktetoválás minőségének emeléseshez. Ezt nem tudom nélkülözni.

Úgy gondolom, hogy ha ezeket elolvastad, át tudod gondolni, hogy számodra fontosak e ezek a tényezők, ha egy hosszútávú beavatkozás mellett döntesz. Éppen ezért nincsenek a munkáim után heges bőrök, javíthatatlan, viselhetetlen megoldások, mert mielőtt bármibe kezdek körbejárom a témát.

Természetesen korlátozott számban  lehetőség van feláras időpontokra, amennyiben nem szeretnél hónapokat várni az időpontra.

Váltsuk valóra együtt!

Hasznos linkek

Kapcsolat

5540 Szarvas, Szabadság utca 79/a fsz 1. 1es kapucsengő.

www.skorkazsanett.hu

Maradjunk kapcsolatban!