Skorka Zsanett

Üdvözöllek a weboldalamon!

Skorka Zsanett vagyok

Először is anya, hiszen van egy csodálatos kisfiunk. Mit is írhatnék, igazából egy regényt róla, hiszen számunkra, a férjemmel egy igazi csoda Ő nekünk. De elég, ha csak azt írom, a mindenünk és azt hiszem ezzel össze is foglaltam a lényeget.

És Sminktetováló :), hiszen ezért érkeztél kedves látogató az oldalamra, ezért erről fogok most bővebben írni.

2007 nyarán vettem a kezembe a Kozmetikus bizonyítványomat. Teli izgalommal és kérdésekkel. Milyen irányba induljak el? Hiszen a kozmetikus szakma számos tevékenységi kört felölel. Arc és testkezeléseket,  sminkelést, szőrtlenítést, szempilla építést és a sminktetoválást is. Pár évig szinte minden szolgáltatást próbáltam a lehető legnagyobb tudással és folyamatos újításokkal végezni, de hamar rájöttem, hogy ha valóban jól és a személyemhez hűen teljes leliismerettel és odaadással szeretném a szakmát művelni, ki kell ragadnom egy részét ennek a szép szakmának és abban kiteljesedni.

Így esett a választásom a sminktetoválásra. Ilyen magas elválvárásokkal, amit magammal szemben támasztottam nem volt egyszerű a kezdés. Teljesen át akartam, akarom látni a folyamatot, tudni mindent, ami ezzel kapcsolatos. 🙂

2018-tól kizárólag erre a területre specializálódtam, mely magában foglalja a sminktetoválások készítését, a szalon vezetését, folyamatos szakmai újdonságok elsajátítását, naprakész tudás bővítését, a szolgáltatások magas szintű koncepciójának elgondolását, a saját maximalista elvárásaim alapján, aminek én is örülnék, ha ilyen szolgáltatást vennék igénybe. Fontos, hogy a vendégek szemléletét lássam és ki tudjam minden sminktetoválással kapcsolatos igényüket elégíteni.  Egy biztonságos, tervezhető, professzionális sminktetováló szalon megálmodása volt a célom. 

Ami érdekel, az folyamatos fejlődére sarkall, így számos képzésen részt vettem, ami mind mind erősebbé tette a kötődésemet a sminktetováláshoz.  

Lentebb görgetve láthatod, hogy eddig milyen szakmai képzéseken vettem részt.

Hiszem és vallom, hogy a nöi lélek csodálatos, csak tudni kell megérteni minket...

Képzések, amiken részt vettem:

Rendkívül érdekel a sminktetoválás minden egyes kis trükkje, újdonsága, így nem volt kérdés, hogy megnézem e ezt az új termékcsaládot. Nem is gondolná laikusként az ember, hogy ahány pigment, annyi féle technika, nem mindegy melyik pigment hova és milyen mennyiségben kerül a bőrbe, ráadásul, milyen az áhított eredmény. Ez a pigmentcsalád rendkívül széles palettával rendelkezik és nagyon népszerű külföldi sminktetoválók körében.

Budapesten járutnk, az Iskin stúdióban, ahol Hódi Nagy Erikától tanultam meg a lézeres sminktetoválás eltávolítás alapjait.

Ezt követően ismét Berényi Zsuzsáék rendezvényére látogattam el, rögtön az ősz beköszöntével, ahol ismét a pigmentekről, szemöldök technikákról egy csodás ajak technikáról láthattunk élő bemutatót. Itt volt lehetőségem megismerni Polónyi Klaudiát, mint előadót és Verica Blasco-t aki, csodás akvarell technikával varázsolt el bennünket, majd Szily Nóra tartott előadást.

Berényi Zsuzsáék egy nagyszerű szemöldök Masterclass keretében vendégül látták  Monica Ivanit-t aki éppen azokkal a pigmentekkel dolgozik, amivel én is. Ez rendkívül sok plusz információt adott és számos új technikai trükköt tanultam meg.

Hosszú nap volt, de végtelenül hasznos

Ez egy egyedi privát képzés volt. Mindig keresem a tökéletesség titkát, mi az igazi fekete szemhéjtetoválások titka, azt hiszem ez a tanfolyam jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a szemek gyonyőrű feketén érkeznek meg a korrekcióra.

Minden évben megrendezésre kerül a Jafra évértékelő napja, amikor átbeszéljük az előző évvel kapcsolatos átbeszélni valókat, az új termékek bemutatásra kerülnek és kötetlen beszélgetés keretében is megvitatjuk a fontos kérdéseket. 

Nati nagyon felkészült és informált a termékeikkel kapcsolatban, rendkívül sokat lehet egy egy ilyen alkalommal tanulni tőle.

2019 január évet, rögtön egy nagyon színvonalas képzéssel indítottuk, Rita kolléganőmmel. Egészen elképesztő varázsa van egy 30-40 fős képzének, de ezek a kis létszámú oktatások is rengeteg energiával töltenek fel. Nagyon jó betekinteni egy egy jól működő szalon hétköznapjaiba, mindennapi életébe.
 
A rúzsozott hatású ajaktetoválás kivitelezését nézhettük meg és másnap élő modellen készíthettük el, Ria és Bozsó instrukciói mellett. Nagyon jó volt, rendkívül sokat adott.

Rita Molinaro rendkívül alapos és részletes tudásanyagot juttatott a birtokunkba, ismét új információkkal bővítettem a pigmentekkel kapcsolatos tudásomat

A fejlődés nem áll meg, hamarosan megtudjátok, milyen szuper újdonságokat hozok haza Nektek, bár ezúttal kicsit messzebbre megyek, de még itt Magyarországon belül.

Rögtön január elején részt veszek egy több napos oktatáson.

Az újdonságok keresése, megismerése, szakmai ismeretségek elmélyítése, szakmai előadások megtekintése és vásár. Ezúttal Anyukámmal:)

Ismét színelmélet, ismét tanulás, jókedv és rengeteg hasznos tudásanyag.

Drága Rita kolléganőmmel két szuper napot töltöttünk Budapesten, Méhn Tünde oktató stúdiójában. Két különleges technikát hozott nekünk Oksana a légies szemhéj és szemöldök technikát, amit szintén be tudtam építeni a mindennapi munkába és imádom is a kivitelezését és az eredményeit is. Nagyon elfáradtunk, de megérte.

Szintén egy színelméleti képzés, ahol a pigmenteket ismerhettem meg behatóbban. Rendkívül fontos része a sminktetoválásnak, hogy tudjuk mivel mit érünk el a munkánk során.

Magyarországon előtte pár hónappal jelent meg ez az új eljárás és mivel szeretem a látványos és biztonságos eljárásokat, nem volt kérdés, hogy szeretném e ezt megtanulni. Azt, pedig, hogy itt végeztem el, szintén hosszas utánajárás előzte meg, mint minden képzesét, amin részt vettem eddig.

Számomra nagyon fontos a biztonság, a szakmai tudásanyag mennyisége, minősége, az eredményesség és a hatékonyság, így sosem ár alapján döntöm el, hogy egy egy képzésen részt veszek e, inkább várok vele, de a minőséget nem adom le.

Tulajdonképpen ez egy szakkiállítás és vásár, ahol előadásokat is tartanak neves nagy Magyar kozmetikusok és Tetoválók. Ezen kiállításon hallgattam meg az első pigmentológiával kapcsolatos előadást, ami nagyon lenyűgözött. Rengeteget jegyzeteltem és tanultam belőle, viszont, amit ezzel a kiállítással kapcsolatban kiemelnék, hogy itt láttam először Berényi Zsuzsát, a Li pigments hazai forgalmazóját és, mint neves sminktetoválót.

Nagyon tetszett az előadása, ez persze abból is fakad, hogy mindegyik képzést teljes intenzitással élek meg, hogy szeretem, érdekel a szakma és minden hiteles új információra éhes vagyok. Zsuzsa egy ajaktetoválásról tartott kiselőadást, ami nagyon érdekes és hasznos volt. Ekkor hoztam haza először pár Li pigments-et amivel később rendkívül jó barátságot köttem:)

Bár sokszor bántam, hogy csak ilyen sokára lettem sminktetováló. Azt hiszem mégsem a hátárnyomra vált. Ezekben az években kezdett kibontakozni a szakma, megjelentek újabb és újabb technikák, mindhárom területen. Ekkoriban robbant be a microblading szálas technika, amelyet Magyarországon egyedülálló módon, személyesen Patkós Alexandrától volt lehetőségem megtanulni.

Kiváló oktató és szakember, szeretem a stílusát és a szakmai munkásságát. Határozott és tudatos egyéniség, akitől élmény volt a tanulás. Az utolsó mm-ig szemmel tartotta a munkánkat.

2016 áprilisától- július végég a Kalcsu Kati szépségszalonban végeztem el az alpképzést, szemöldök, szemhéj és ajak területekre. Azt hiszem azon kevés szerencsések közé tartoztam, aki a Budapest Váci utcai szalonban sajátíthattam el az alapokat. Kalcsu Katit és Hajni vezettek be a sminktetoválás rejtelmeibe. Belátást nyerhettem egy jól működő sminktetováló szalon működésébe és tetoválhattam, ami régóta dédelgetett vágyam volt. Örök emlék marad. Soha nem felejtem el és azt hiszem nem csak a tetoválás elsajátításával lettem gazdagabb, hanem egy nagyon szép szakmai barátság vette kezdetét, Keserűné Baranyai Rita személyében együtt kezdtük anno és sokszor együtt járunk a mai napig képzésekre.

Ez az év rengeteg gyakorlással, tanulással telt. Sokszor éjszakába menően gyakoroltam a gumilapon az egyes technikák kivitelezését. Amint elaludt Zsoltikám, én ültem a tetoválógép mellé és gyakoroltam, gyakoroltam. Akkor még kicsi volt ahhoz, hogy vele együtt tegyem ezt.

Okleveleim:

Az oktatásaim során szerzett hiteles elismerések.

A nagyobb méretű képért kattints az adott képre.