Régóta dédelgetett vágyam volt, hogy tetoválhassak. Annyira vonzott a gondolat, hogy tartóssá tehetem a vendégek sminkjét, hogy reggel már úgy ébrednek, hogy nem kell szemöldök ceruzát használni, vagy ha valakinek nincs már szőr a szemöldökén, milyen csodálatos megoldás a tetoválás. Szemöldök festéssel csak napokra tudtuk megoldani a problémát, ráadásul a formán sem lehetett vele lényegében alakítani. 

Persze azt is tudtam, ha elkezdem csak magas minőségű munkát szeretnék végezni, aminek viszont nagyon sok összetevője van. Kiváló alaptanfolyam, precíz gép, minőségi pigmentek és rengeteg energia és idő, amit gyakorlásra kell fordítani, ami viszont nem kevés idei és  anyagi befektetést igényel.

amit megteszek erted
skorka-zsanett-oktatas_03

Persze voltak félelmeim, hiszen nagyon sok olyan munkát láttam, amitől megrémültem, hogy mennyire el tudja csúfítani egy szép nő arcát vagy egy ép bőr felületet egy rosszul kivitelezett technika.

Olyan szakember akartam lenni, aki érti mit csinál, hiszen ez a bőr, nem egy nadrág, amit, ha megveszünk és nem jó, eladjuk vagy legfeljebb ott áll a szekrényben. A tetoválás egy olyan művelet, amit a viselője nem tud levenni, nem tud eladni, ez vele lesz, nap, mint nap.

Azt akartam és minden egyes tetoválással az a célom, hogy a vendégek értsék, hogy mi miért történik, ne féljenek, és persze szeressenek tükörbe nézni reggelente. Éppen ezért vártam éveket, még elkezdhettem ezt számomra kihívásokkal teli, izgalmas és egyben fantasztikus mesterséget.

Csak magas minőségű, friss, bevizsgált pigmentekkel dolgozom, amiknek ismerem az összetevőit, tudom milyenre gyógyulnak, kinek milyen színt érdemes betetoválni. 

A pigmentek kiválasztásánál nem bízom a véletlenre a döntést. Maga a színanyag a bőrbe kerül, ahol évekig lesz. Azt gondolom ez egy olyan fontos és lényeges szempont, amit nem lehet a véletlenre bízni, ezért itt is a minőségre és a fokozott biztonságra törekedtem.

Naponta tetoválok, így hamar elfogynak a pigmentek, nem állnak évekig a polcon, és színválaszték is van bőven, minden igényt kielégítve.

Kiváló minőségű géppel dolgozom, melynek finom a tűmozgása nem okoz traumát a bőrnek, nincs oldalirányú kilengése, nem “szántja” a bőrt. Rendkívül precíz munkát tesz lehetővé, hegesedés nélkül gyógyulnak a bőrök. Halk működése révén nem ijednek meg a vendégek a tetoválástól és persze tökéletesen kivitelezhetőek vele a legújabb sminktetoválási technikák is.

Nem csak gyönyörű ez a gép, de precíz és nagyon intelligens is. Imádom_4
oksana2

Imádom és érdekel a tetoválás, így számos hazai nagy sminktetoválással kapcsolatos képzésen részt vettem már, ahol mindig újabb tudásanyagra teszek szert. 
Ezeken a képzéseken lehetőség van a kolléginákkal megbeszélni egy egy vitatott témát, technikák kivitelezését, szakmai trükkök megbeszélését és persze újabbnál újabb technikák elsajátítását, amit aztán itthon teljes lendülettel alkalmazok.

Én nem elégszem meg azzal, hogy csinálok valamit valahogy. Akarom tudni mi miért történik, hogyan reagál a bőr, melyik pigmentet, mekkora mennyiségben kell bejuttatni, milyen mélységben érdemes egy egy technikát kivitelezni.

Napi szinten követem számos elismert hazai sminktetováló munkáját, akikhez el is járok képzésre nem sajnálva az időt és anyagi befektetést. Azt tapasztalom, hogy hazánkban nagyon kiváló sminktetoválók dolgoznak és mindig öröm egy egy tanfolyamon való részvétel.

Hely

Folyamatos “szépítésen” megy át a szalon, hamarosan minden a helyére kerül.

Higiénia

Minden higiénia elvárásnak megfelel a szalonom, a legapróbb részletekig. Szinte minden kellék egyszer használatos, illetve ami nem, az többszörsen túl van sterilizálva.

Tájékoztatás

Számomra ott kezdődik egy tetoválás, hogy tájékoztatom a vendégeket mire számítsanak, mire érdemes figyelni. Átbeszéljük mi várható, az adott bőrben meddig lehet számítani a technika tartósságára, kinek milyet érdemes választani. Ezt az előzetes diagnosztika után javaslom, amit utána közös tervezéssel véglegesítünk.

Tetoválás előtt, küldök egy emailt, mire érdemes figyelni tetoválás előtt. Majd tetoválás után is a gyógyulási folyamatról ugyanígy emailben tájékoztatlak, hogy minden zavartalanul történjen. Sőt, külön megtanítalak, az otthoni ápolásra, mert ez is szoros velejárója a folyamatnak, ami nélkül nincs megfelelő végeredmény.

“Váltsuk valóra együtt!”